Meer controle over het Internet mail adres

Een Domino-beheerder kan afdwingen dat het internet adres van een gebruiker dat is ingevuld in het persoonsdocument op de server wordt gebruikt in plaats van het Internet adres wat gevuld is in het locatie document op de werkplek.

Dit kan worden geregeld met de regel RouterTranslateSpecial = 1 in de notes.ini op de server.
Normaal als een gebruiker een vermelding in het Internet Mail adres veld van het locatie document maakt, wordt dit adres gebruikt in het “from” veld van het e-mail bericht.
Het toevoegen van RouterTranslateSpecial = 1 zal de waarde in het locatie document negeren en een zoekopdracht naar het internet adresveld in het persoon document uitvoeren.

De beheerder kan ook uitgaande berichten op de Domino server blokkeren als ze overeenkomen met de Outbound SMTP restricties in het Configuratie document.

De beheerder kan de instelling “Sta alleen berichten toe van de volgende internetadressen om verzonden te worden naar het Internet”, om e-mails te blokkeren, het genereren van een niet aflever rapport (NDR) als de cliënt een ongeldige of onbevoegde Internet-adres gebruikt in hun Locatie document.
Let op dat deze instelling alleen het volledige internetadres accepteert (dat wil zeggen jdoe@country.company.com) en niet wildcards en domeinen (dat wil zeggen * .country.company.com of country.company.com).

Vanaf Domino 6.0.2, zijn er verschillende NOTES.INI parameters om Domino beheerders te helpen het uitgaande internetadres juist op te maken:

SMTPTranslateAddresses = 2

Deze instelling zal het vertalen van inkomende SMTP e-mail adressen naar Notes-adressen mogelijk maken.

SMTPTranslateSpecial = 1

Deze nieuwe instelling zal een aantal speciale verwerking mogelijk te maken tijdens “inbound address translation”, inclusief vertaling naar de eerste gebruikersnaam zelfs als een Forwarding e-mailadres is opgegeven (het standaard gedrag, zonder deze instelling zou zijn om een ​​binnenkomend adres te vervangen door het Forwarding adres, hetgeen niet gewenst is in sommige gevallen).

RouterTranslateSpecial = 1

Deze nieuwe instelling zal een aantal speciale verwerking mogelijk te maken tijdens uitgaande address translation, met inbegrip van het negeren van alle bestaande INET * items, zodat alle uitgaande internet-adressen komen uit het internet adresveld in het Domino adresboek.
Daarnaast maakt het ook mogelijk dat de router personen waarbij geen maildomein is ingevuld (het standaard gedrag zonder deze instelling zou zijn om alleen mail te versturen voor personen met het zelfde maildomein als de server).

RouterUseFromAsSMTPOriginator = 1

Met deze instelling wordt het (RFC821) SMTPOriginator veld gebruikt als afzender in Van adres (MAIL FROM: parameter).

Geplaatst in Beheer, Domino en getagd met , , , , , , .