Excel import via Lotusscript agent op een Windows 2008R2 server

Een klant wou een nieuwe server met Windows 2008R2 64b, Microsoft Excel en Domino 8.5.1FP5. Doel van deze server is het importeren van Excel bestanden die via uploads en mail aan diverse applicaties worden aangeboden.
Via een Lotusscript agent wordt een Microsoft.Excel object gemaakt en de bijlage ingelezen.
Op de oude server werkte dit prima, op de 2008 server niet.
Na eerst de gebruikelijke dingen als rechten e.d. gecontroleerd te hebben las ik op een forum een tip van iemand die beweerde dat een geplande Windows taak bij hem alleen werkte nadat hij de een map Desktop had aangemaakt in de map C:\Windows\SysWow64\config\systemprofile\.
En inderdaad dit was de oplossing, de agent werkte hierna ook als normaal!
Je moet het maar weten….

Geplaatst in Beheer, Domino en getagd met , , , , , .