Voorproefje: Database symmetrie in een Domino 10 cluster

HCL Technologies heeft een demo geplaatst op hun YouTube kanaal waarin ze de nieuwe optie om databases binnen bepaalde mappen in een Domino Cluster gelijk te kunnen houden tonen.

Een symmetrisch cluster zorgt ervoor dat HCL Notes®-databases identiek blijven op alle servers in een cluster.
Een reparatieservice herstelt ontbrekende of beschadigde databases door ze te vervangen door goede kopieën van clusterleden.

Opsporing en reparatie van ontbrekende databases

Een servertaak, AutoRepair, wordt op elke server in een symmetrisch cluster uitgevoerd.
AutoRepair scant opgegeven mappen op de server op ontbrekende databases.
AutoRepair verwijst naar de Cluster Database Directory (cldbdir.nsf) om te bepalen welke databases de gecontroleerde mappen moeten bevatten.
Wanneer AutoRepair ontbrekende databases detecteert en repareert, repareert het ook alle DAOS .nlo-bestanden waarnaar wordt verwezen door de databases.
U gebruikt een clusterconfiguratiedocument om de volgende aspecten van AutoRepair te configureren:

  • Of AutoRepair alleen ontbrekende databases in het logbestand rapporteert of dat het de reparatieservice activeert om ontbrekende databases te vervangen.
  • De mappen die moeten worden gescand. Mappen moeten onder de servergegevensmap staan.
  • De frequentie waarmee AutoRepair scant op ontbrekende databases.

Detectie en reparatie van beschadigde databases

Om beschadigde databases te detecteren en te repareren, selecteert u de optie Beschadigde bestanden herstellen in een clusterconfiguratiedocument.
Als deze optie is geselecteerd en een Domino®-server een beschadigde database in een bewaakte map detecteert, wordt Fixup uitgevoerd om te proberen de database te herstellen.
Als Fixup niet succesvol is, plaatst de server de beschadigde database in quarantaine door de bestandsextensie te wijzigen in .pd_bad_ .
De reparatiedienst herstelt direct een goede versie van een clusterlid.
De servertaak RepairCleanup verwijdert de in quarantaine geplaatste versies van databases na een aantal dagen dat u opgeeft in het clusterconfiguratiedocument.

Reparatie service

Om een ​​ontbrekende of beschadigde database te vervangen, doet de hersteldienst:

  • Kopieert een momentopname van de database van een donorserver met een goede versie.
  • Werkt mapreferenties bij.
  • Past de replicatiegeschiedenis voor clustermaatkopieën aan om het punt van divergentie weer te geven om de impact op replicatie te minimaliseren.
  • Bouwt de volledige-tekstindex opnieuw op als volledige-tekstindexering is ingeschakeld voor de database die is gekopieerd.
  • Scant de database om te controleren of DAOS-objecten waarnaar wordt verwezen op deze server aanwezig zijn. Als er iets ontbreekt, wordt dit vervangen.
Geplaatst in Beheer, Domino, Domino Server en getagd met , , .