Terugvallen op de C API

Tussen de kerstdagen eigenlijk vrij gehouden, maar een klant heeft een redelijke simpele wens om alle encrypted berichten in een paar honderd IBM Notes mailfiles te decrypten voor een conversie naar Office 365, zonder tussenkomst van de gebruiker.
Met LotusScript liep ik helaas tegen een aantal bugs/beperkingen aan. Dus maar een virtuele Windows machine ingericht met de oude vertrouwde C compiler en Notes C API toolkit kijken of er om heen te programmeren valt.

Vanzelfsprekend is dit na enige hindernissen wel gelukt.
Met het notes.id van de gebruiker (dit is wel een noodzakelijk ding) kan een de versleuteling van een bericht in de postbus van die gebruiker opgeheven worden.
In dit geval heb ik een script gemaakt dat het ID van de gebruiker uit de ID Vault haalt, en het wachtwoord reset. Vervolgens wordt met dit ID en wachtwoord de berichten in de postbus ontsleutelt zodat de export naar Office 365 zonder problemen kan verlopen.

 

 

Geplaatst in Lotusscript, Ontwikkeling en getagd met , , , , , , .