De Workspace instellen als standaard homepage bij uitrollen Notes 9.0.1

Voor klanten die bij een uitrol van nieuwe IBM Notes 9.0.1 werkplekken standaard de Workspace willen tonen zal er een kleine aanpassing gemaakt moeten worden aan de Bookmark.ntf.
Om de Bookmark.ntf aan te passen voor alle gebruikers:

In Notes 9.0.1

1. Start de Domino Designer client.
2. Open het Bookmark.ntf database sjabloon.
3. Klap de Shared Elements categorie aan de linker kant uit, en daarna Outlines uitklappen

4. Scroll naar beneden in de Outlines lijst en klik op  “UserBookmarkOrderTemplate”. De outline zal in het rechter venster openen.
5. Selecteer Design > Outline Properties. Hernoem de outline naar “UserBookmarkOrder” (ofwel verwijder het “Template” deel uit de naam).

6. Selecteer File > Save in het Designer menu.
7. Klap de Applications outline open.
8. Selecteer  de Workspace regel.

9. Wees er zeker van dat de InfoBox veranderd van Outline properties naar Outline Entry properties (of, als je eerder de InfoBox sloot deze opnieuwe opent door Design > Outline Entry Properties te kiezen). Ga naar het tweede tabblad (“shade” icoontje).
10. Houd de SHIFT ingedrukt en klik op ‘Hide Outline Entry From’ property labeled ‘Notes 4.6 or Later’.

Opmerking: Het gelijktijdig ingedrukt houden van de Shift en het klikken op de ‘hide option’ zal van deze outline (Workspace) de standaard bookmark maken!

11. Laat de SHIFT toets los .
12. De-selecteer de ‘Hide from’ eigenschap ‘Notes 4.6 or Later’.
13. De beheerder kan nu het sjabloon uitrollen bij elke gebruiker (door het sjabloon klaar te zetten bij de eerste keer starten van Notes of door bij bestaande gebruikers een database replace design uit te voeren op Bookmarks.nsf voor bestaande gebruikers)

Geplaatst in Beheer, Domino, Formule, Ontwikkeling en getagd met , , , , , .