Belangrijk nieuws voor klanten die nog Domino / Notes v9 of v10 gebruiken!

Onze klanten die nog gebruik maken van Domino / Notes v9.0x of v10.0x willen wij waarschuwen dat HCL, door de onlangs uitgebrachte Domino v12 versie en de aanstaande Domino “Danube”versie (gepland voor eind 2022), stopt met leveren van de software en ondersteuning van deze oude versies.

End of Marketing (EOM) – HCL stopt met de verkoop van deze specifieke productversies en verwijdert ze met ingang van 1 december 2022 van het HCL-licentie- en download portaal (FlexNet).

Einde van ondersteuning (EOS) – HCL stopt met het leveren van ondersteuning voor deze versies met ingang van 1 juni 2024.

Klanten met een actuele overeenkomst met HCL blijven toegang houden tot de recentere software versies van Domino en Notes zodat de oude software opgewaardeerd kan worden naar een recente versie om zo verzekerd te blijven van ondersteuning.

Uitgebreide ondersteuning – vanwege de ouderdom van deze releases biedt HCL geen uitgebreide ondersteuning voor deze specifieke productversies.

De reden is dat HCL alleen nog tijd en geld wil investeren in recente versies, die aan architectuur inmiddels te veel afwijken van de oude versies.

Waarom zou u willen opwaarderen?

Door Domino te upgraden, kunt u gebruikmaken van uitgebreide nieuwe functies en beveiligingsrisico’s van verouderde versies verminderen.
Voor een update over wat er is toegevoegd in Domino v12, bekijk dit document https://help.hcltechsw.com/domino/12.0.0/admin/wn_12.0.1.html
Of lees dit Blog item van Cormac McMarthy: https://blog.hcltechsw.com/domino/hcl-domino-v12-the-4-new-security-features-youve-been-waiting-for/

INECO kan u natuurlijk helpen met opwaarderen van oudere versies van Domino / Notes naar de meest recente versie of u verder informeren over de voordelen van deze nieuwe versie.

Bron: https://blog.hcltechsw.com/domino/transformation-awaits-upgrade-to-hcl-domino-v12-now/

Geplaatst in Algemeen, Beheer, Domino, Notes en getagd met , , .